He saavat jäädä

Venäläinen upseeri-isä ja alaikäinen tytär hakivat Suomesta turvapaikkaa. He saivat hallinto-oikeudesta joulukuussa 2022 kielteisen päätöksen ja ulkomaalaispoliisi ilmoitti tammikuun alussa, että heidän on poistuttava maasta vapaaehtoisesti tai saatettuna (pakkopalautus). Isä on saanut palvelukseenastumismääräyksen sotaan Ukrainaa vastaan. Tytön äiti ei ole Venäjällä. Isä ja tytär ovat kääntyneet Suomessa ollessaan kristityiksi ja uhka oli siksi myös miehen suvun taholta.

Isä toivoi asialleen julkisuutta ja sekä Helsingin Sanomat että YLE toivat tapauksen esiin verkkosivuillaan.  Heidän puolestaan kerättiin myös allekirjoittajia adressilla. Isän ja tyttären tilanne muuttui tammikuun lopussa, kun Maahanmuuttovirasto ilmoitti ottavansa heidän turvapaikkahakemuksensa uudelleen käsittelyyn. Nyt isä ja tytär saavat olla rauhassa ja tytär jatkaa hyvin edenneitä perusopintojaan.

Vaarallisen tilanteen käännyttyä hyväksi kiitämme ihmeestä. Kiitämme myös asiaan kantaa ottaneita sekä asiassa toimineita. Työmme ei ole turhaa!

Edellinen artikkeli
Pakolaissunnuntai täyttää 20 vuotta
Seuraava artikkeli
Irakilaisten pakkopalautettavien kristittyjen akuutti tilanne